Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Gazdálkodás

Új online felület a biomassza-termelők számára

A jövőben a Nébih Elektronikus Gazdálkodási Napló (eGN) rendszerén keresztül tehetnek eleget a biomassza-termelők elektronikus adatszolgáltatási kötelezettségüknek. Az új online felület nem csak a tápanyag-gazdálkodási tervek fogadására alkalmas, de beépített képletekkel annak elkészítését is segíti.

Jogszabályi előírás alapján a megújuló energia előállítására szolgáló melléktermékeket (például a hőerőműben való égetésre szánt szalmát) előállító biomassza-termelőknek kötelező tápanyag-gazdálkodási tervet készteniük.1A tervezetet minden évben vagy szeptember 30-ig, vagy ha a betakarítására ezt követően kerül sor, akkor betakarítás után 30 napon belül kell elektronikusan benyújtani. A Nébih az eGN-ben kialakított egy almodult, mely fogadja a tápanyag-gazdálkodási terveket, egyúttal beépített képletekkel segíti is azok elkészítését. A hatóság a jövőben e felületen várja a tervek megküldését.

Forrás: pixabay.com

A tápanyag-gazdálkodási terv elkészítését támogató kitöltési segédlet az alábbi linken érhető el:
https://portal.nebih.gov.hu/documents/10182/21442/Nebih+segedlet+tapanyaggazdalkodasi+terv+biomassza.pdf 

Kapcsolódó jogszabály:
1 34/2021. (X. 6.) AM rendelet a megújuló energia előállítására szolgáló biomassza fenntartható termesztésére vonatkozó egyes szabályokról

agrotrend.hu / Nébih

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés