Gazdálkodás

Szántóföld

Indítsa kalászosait a Kwizda Vario rendszerével!

Egy sikeres technológiából nem maradhatnak ki azok a kezelések melyeket a Vario technológiával kínálunk Önnek. Széles termékpalettánknak köszönhetően minden problémára megtalálja a megfelelő „Vario Dobozt”, így nincs is más dolga, csak össze kell állítania az adott körülményekre a legjobb technológiát.

Létrehozva:

|

 

Kalászos Vario technológia termékei

Gyomirtás

Mivel minden táblánál más gyomflórát találhatunk, ne sablonokban gondolkodva, hanem a tábla gyomviszonyait ismerve döntsük el, hogy milyen gyomirtó szert használjunk. 
Ha ősszel és kora tavassal csirázó gyomnövények (például ebszikfű, tyúkhúr, pipacs, pásztortáska….) okoznak gondot, valamint szulfonilkarbamidokra toleráns veronika és árvacsalán található a táblán, akkor válassza az Aurora Full-t. 
Amennyiben döntően klasszikus búza gyomnövények jelennek meg (mezei acat, galaj, árvakelésű napraforgó, stb…), akkor az univerzális Hadden Star a tökéletes megoldás. 
Egyre több gazdálkodónak okoz gondot a nagy széltippan (védekezés nélkül, akár 10-15 mázsával is csökkentheti a termésátlagot), melyre az ajánlatunk az Aperon/Athos készítményünk. 
 

Lombvédelem

Ha lombetegségek közül a szeptória, helmintospórium támad, akkor a Fezan Plust alkalmazzuk, míg a rozsdabetegségeknél a Titanium-ot. A régóta bizonyító Eminent 125 SL korai prevenciót biztosít a sárgarozsda és a lisztharmat ellen.
 

Rovarölők

Kalászosainkat a rovarok (vetésfehérítő és lárvája, levéltetvek, szipolyok, stb…) ellen is meg kell védeni. Erre tökéletes és gazdaságos megoldás a jól ismert Fury
 

Lombtrágyázás

A tavaszi növényvédelmi kezeléseket mindenképpen egészítsük ki lombtrágyázással! Jól bevált technológia a Wuxal Réz Top használata, de gyengén induló állomány esetében használhatjuk a legújabb Wuxal termékünket a Wuxal P 45-ot 2 liter/ha adagban.  Ez elsősorban a fejlődésben lemaradt állományoknál javasolt, hiszen magas foszfor tartalommal rendelkezik, de persze ahogy a Wuxalok esetében már megszokhattuk számos mikroelem is található benne (bór, réz, vas, mangán, molibdén, cink).
Az utóbbi években sok helyen jelentkezett a cink hiány a kalászosokban is, erre a célzott megoldást a Wuxal Cink jelenti.

Fejtrágyázás

Aki biztosra akar menni, nem kockáztatja, hogy már a kezdetektől, hogy nitrogén hiányos állapotok alakuljanak ki! A megoldás az Azospeed és a biostimulátor hatású aminosavat is tartalmazó Azospeed Amino­­­­ folyékony nitrogén fejtrágyák használata. Speciális gyors és tartós hatású karbamidot tartalmaznak, biztonságosan minden fenológiai időszakban korlátozás nélkül felhasználhatók, 10-20 l/ha adagban, a kezelés céljától függően.

Ha összeállította a Vario rendszerét, attól függően, hogy 3 vagy 5 dobozból választott 3 illetve 5 százalék kedvezményre jogosult a technológiájában szereplő összes termékre vonatkozóan.  Bővebb információt a program részleteiről a www.kwizda.hu oldalon kaphat!

(x)

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook