Szántóföld

Nébih: megjelent a Fővárosi Állat- és Növénykert új takarmány közbeszerzése

Létrehozva:

|

 

A Fővárosi Állat- és Növénykert közbeszerzéssel keresi partnereit takarékos és fenntartható takarmányozás megvalósításához csaknem 600 millió forint értékű pályázat keretében – közölte a Nébih.

A Fővárosi Állat- és Növénykert takarmánykonyhája naponta több tonna táplálékot készít több, mint 6000 állat számára. A takarmánybeszerzés megszervezésekor legfőbb célja a minőségi és fenntartható, de takarékos gazdálkodás.

Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert Facebook-oldala

A Takarmányozási Központ az Állatkert egyik legfontosabb egysége. Itt dolgozzák fel azokat az alapanyagokat, amelyeket az állatok táplálékként kapnak. Ezek összetétele állatfajtól, életkortól és egészségi állapottól is függ.

A Kert az ajánlati, részvételi felhívást 15 részre bontva, összesen nettó 600 millió forint értékben írta ki.

A beszerzés során a következő szempontok figyelembevétele mellett – mint minőség és tápérték, fenntarthatóság, ár – fontos, hogy a takarmányok, tápok helyi termelésből származzanak, előállításuk során nem használhatók káros anyagok, illetve arra is törekszünk, hogy minél kevesebb környezeti terhelést okozzunk, ezért helyi termelőktől szeretnénk beszerezni a takarmányok, tápok alapanyagait.

Ez csökkenti a szállítási távolságot, és ezzel a környezeti terhelést is.

2023.11.06-ig várják partnereik jelentkezését az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben az EKR001873812023 számú közbeszerzési eljárásban.

agrotrend.hu/Nébih

 

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook