Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Szántóföld

Egy mész, amely nemcsak javítja a talajt, de a tápanyagok felvételét is segíti!

Vulcan Balance G-Humin, huminsavas meszező anyag! 
Az már jó dolog, ha meszet szórunk, de még jobb, ha ezt huminsavakat tartalmazó magas talajjavítóval végezzük el. A kalcium a talaj szerkezetét javítja, a huminsavak pedig a talajban lévő tápanyagokat teszik sokkal könnyebben felvehetővé a növényeknek.

Farmer in tractor fertilizing wheat field at spring with npk

Vulcan Balance G-Humin

A termék alapja a magas kalcium-karbonáttartalmú Balance G, amelyből sok ezer tonnát használunk már évek óta itthon is. Bebizonyította, hogy a benne lévő finom és tiszta mész jól végzi a dolgát. Ehhez a tiszta kalcium-karbonáthoz több mint 4,5 m/m%-ban kevernek a gyárban huminsavat. Ez óriási mennyiség, hiszen hektáronként 9–15 kg huminsav kerül kijuttatásra és bedolgozásra. Számos talajban sajnos ennek már csak töredék mennyisége található.

A meszezés célja, hogy megakadályozza a talajok rögösödését, a tápanyagok lekötődését és csökkentse a talajművelés költségeit

Kemény szemcse, pormentes szórás

A Balance G-Humin egy nagyon száraz és pormentes termék. Kemény a szemcse, ami lehetővé teszi a nagyobb méretben történő kiszórást. Jól tárolható, és ha szükséges, akkor állományba is kijuttatható. Nem okoz sem perzselést, sem hatóanyag-veszteséget, ha a talajfelszínen marad. Mindezektől függetlenül azt javasoljuk, hogy a meszeket a felső 15 cm-es rétegbe dolgozzuk be. Itt kell lekötnie a savakat, porózusabbá tennie a talajt.

 

Kisebb dózisban használjuk!

A Balance G-Humin granulált meszezőanyagot 20–30%-kal kisebb dózisban használjuk, mint a Balance G-t. Vagyis, szántóföldi növények esetében 200–400 kg/ha közötti mennyiség javasolt, zöldségtermesztésben pedig 300–700 kg/ha között. Aki gyümölcsösben fogja használni, ott 400–800 kg/ha elegendő lesz 2–3 évre.

 

Vulcan Power + huminsavas mész

Nagyon jó választás, ha folyékony és magas cukortartalmú oldatot használunk a mész mellé. A savanyú és kötött talajokon mindig gyenge a szármaradványok bomlása. Ez a lebontatlan szár „melegágya” a gombáknak, és „vályogtéglává” alakítja a talajt.

A Vulcan Power egy olcsó, magas tápanyagtartalmú folyadék, amely gyorsítja a szárbontást, tápanyaggal látja el a növényt. Ha mész és tápoldat kerül kijuttatásra, akkor körforgásba hozzuk a talajban lévő tápanyagokat, fenntarthatóvá tesszük a gazdálkodást.

A tömörödött, mészhiányos talajon hamarabb megjelennek a belvíz foltok, amelyek pusztítják a fiatal növényt és késleltetik a növényvédelmet, tápanyagpótlást

 

Kénes mész és oxidos mész

Számos olyan talaj van hazánkban, ahová nem jó hatóanyag a kalcium-karbonát, még ha tartalmaz is huminsavat. A szikes-lúgos vagy csak semleges kémhatású, de kalciumhiányos talajokra másfajta „meszező” anyagot kell használni.

A Vulcan Balance GS (gipszes mész) főleg az enyhén savanyú vagy szikesedő talajokon működik jól.

A Vulcan Balance 75/25, ami égetett mész és magnézium, a semleges kémhatású talajok és a magas magnéziumigényes (pl. cukorrépa, burgonya, egyéb zöldségek) növények esetében jó választás.

A választásban segítünk, mint ahogy az adott talajtípusra optimális felhasználási mennyiség meghatározásában is. A talajjavítás egy ismétlődő és hosszan tartó folyamat, amihez olcsó, de megfelelő terméket kell választani.

 

info@vulcanagro.hu
www.vulcanagro.hu

 

(X)

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés