Kertészet

Fenntartható növényvédelem a gyönyörű virágokért

Létrehozva:

|

A növényvédelem fogalmába ma is minden olyan döntés és tevékenység beletartozik, amelyek a termesztett növény egészséges fejlődését, továbbá a növénynek a károsító szervezetektől, valamint a környezeti tényezők káros hatásaitól való megvédését szolgálják. (Forrás)  

Az integrált növényvédelem napjainkban kötelezően elvárt és követendő növényvédelmi gyakorlat. Ennek az a célja, hogy a hagyományos növényvédőszerek mellett, fokozatos bevezetés mellett (akár helyett), minden lehetséges agrotechnikai és fenntartható módszert felhasználnak a növények védelme érdekében. Az integrált növényvédelem célja nem csak a termesztett növény védelme, hanem a mezőgazdasági-ökológiai rendszer zavartalan működése is, valamint az emberi egészség védelme. 

A növények változatos mikrobiális közösségekkel társulva élnek. Ezeket a mikrobiális közösségek, amelyeket növényi mikrobiótának nevezünk, a növényi szövetek belsejében és külsejében élnek, és fontos szerepet játszanak a növények életműködéseiben. 

Az élő mikroorganizmusokat tartalmazó biológiai növényvédő készítmények optimális körülmények között, megfelelően alkalmazva ugyanolyan hatékonyak lehetnek, mint a hagyományos és széles körben bevált növényvédőszerek. Csupán élő szervezetként „optimális felhasználási feltételeket” igényelnek ahhoz, hogy sikeresek legyenek. A növény egészségére, kondíciójára és ellenálló képességére hatnak, amivel csökkenthetők a károsító hatások. Ezért az ökoszisztéma többi szereplőjének biztonságát nem zavarják. 

Greenman mikrobiológiai készítménnyel kezelt nárcisz termény Somogy vármegyében

Mikrobiológiai készítmények: Milyen hatással vannak a növényekre?

A mikrobiológiai készítményekben jelen lévő jótékony baktériumok szaporodása optimális talajkörülményeket biztosítanak a növények számára. A talaj élővilágát átalakítják, így a káros szervezeteknek kedvezőtlen környezetet teremtenek. Ezenkívül megerősítik a növényeket és fokozzák az ellenálló képességüket, valamint elősegíti a hajtásképződést. 

A Greenman Floralia rendszeres használata segíti és stabilizálja az adott környezetben élő hasznos mikrobák tevékenységét és ezáltal a hatékonyabb tápanyagfelvételt, virágzásserkentést. Professzionális felhasználásra is javasolt! A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. által ökológiai gazdálkodásban elfogadott készítmény. 

(X)

Hirdetés

Fókuszban

Facebook