Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Állattenyésztés

Tojáshiány Ausztráliában, még a McDonald’s is változtat kínálatán

Tojáshiány alakult ki Ausztrália egész területén, mivel a baromfiágazatot sújtó madárinfluenza miatt sok tyúkot el kellett pusztítani. 

A McDonald’s a madárinfluenza-járvány okozta tojáshiány miatt átmenetileg 90 perccel lerövidítette reggeli szolgáltatásának elérhetőségi idejét az országban.

„Továbbra is szorosan együttműködünk az ausztrál gazdák, termelők és beszállítók hálózatával, ahogyan az iparág összefog, hogy kezelje ezt a kihívást.” – áll a McDonald’s Australia BBC-hez eljuttatott közleményében.

Forrás: pixabay.com

Az elmúlt két hónapban Délkelet-Ausztrália 11 baromfiüzemében mutatták ki a madárinfluenza több törzsét. A járványok miatt Ausztráliában mintegy 1,5 millió tyúkot kellett selejtezni. Az eddig a kimutatott törzsek egyike sem volt a madárinfluenza H5N1-es változata. A hatóságok közölték, hogy ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet.

„A fogyasztók rövid távon számíthatnak néhány üres polcra, azonban a készleteket átirányítják a hiányos területekre” – közölte az ausztrál kormány – „A fogyasztóknak tartózkodniuk kell attól, hogy a szükségesnél több tojást vásároljanak”.

A madárinfluenza az ausztrál tojótyúkok kevesebb mint 10%-át érintette, de egyes vállalkozások korlátozták, hogy az emberek mennyi tojást vásárolhatnak.

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés