Állattenyésztés

Gazdálkodás

Közeleg a tenyészkos és tenyészbak tenyésztésbe állítására nyújtandó válságtámogatási kérelmek benyújtásának végső határideje

A juh- és kecskeágazat termelési hatékonyságának növelése érdekében meghirdetett, a tenyészkosok és tenyészbakok tenyésztésbe állításának támogatására vonatkozó kérelmek benyújtására 2023. május 2-ig van lehetőség – írják a NAK honlapján.

Létrehozva:

|

Felhívjuk a figyelmet, hogy a tenyészkos és tenyészbak tenyésztésbe állításának mezőgazdasági csekély összegű támogatásáról szóló 74/2016. (XI. 29.) FM rendelet alapján a juh- és kecskeágazat termelési hatékonyságának növelése érdekében a tenyészkosok és tenyészbakok tenyésztésbe állítására igénybe vehető vissza nem térítendő válságtámogatási kérelmeket legkésőbb 2023. május 2-án 23:59:59-ig lehet benyújtani. A benyújtásra vonatkozó határidő jogvesztő!


Fotó: ivabalk / Pixabay

A válságtámogatási kérelmet kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül, az elektronikus űrlapkitöltő szolgáltatás segítségével előállított elektronikus űrlapon keresztül lehet benyújtani!

Felhívjuk a figyelmet továbbá arra, hogy egy kérelmező egy támogatási időszakban kizárólag egy válságtámogatás iránti kérelmet nyújthat be!

A tenyészkos és tenyészbak tenyésztésbe állítására nyújtandó válságtámogatás igénybevételének feltételeiről szóló, további információkat tartalmazó korábbi cikkünket itt érhetik el.

agrotrend.hu / NAK, Borovka Zsuzsa

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook