Állattenyésztés

Brüsszelben rendezik meg az állatjóléti szimpóziumot

Létrehozva:

|

Az esemény célja, hogy összehozza az állatok gondozásában és jólétének biztosításában részt vevő szereplőket.

Második alkalommal rendezik meg az eseményt, amit az az igény hívott életre, hogy találkozhassanak a húságazati termelői lánc szereplői. Az idei fórumon kiemelt téma lesz a húscélú kérődzők jóléte. A cél az, hogy tudósok, technikusok, termelők, tanúsítók, gazdálkodók, a különböző érdekelt felek részt vegyenek a láncvitában és tudományos, valamint műszaki szempontból elemezzék az Európai Unión belüli állatjóléti helyzetet.

Forrás: pixabay.com

Különös figyelmet fordítanak a jogalkotási javaslatok alkalmazásával kapcsolatos szempontokra, amelyek befolyásolják a gazdaságok napi működését, valamint az akkreditált tanúsítási rendszerek hozzájárulására, így például olyan eszközökre, amelyek biztosítják az állatok jólétének objektív elbírálását a teljes termelési láncban a gazdálkodók, értékesítők, fogyasztók és közigazgatás számára is.

A szimpózium megszervezéséért és technikai titkárságáért a szakterületen igazolt tapasztalattal rendelkező szakértőkből, tudósokból és technikusokból álló válogatott csoport felel majd.

2023.09.20.-án megrendezésre kerülő rendezvényre ingyenesen regisztrálni az esemény honlapján lehet.

Az eseményt Andrea Bartaglio moderálja, aki az ”Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoport kampánymenedzsere. Velük, és kampányukkal már több alkalommal is találkozhattak a NAK felületén, ugyanis osztozunk abban az elképzelésben, hogy kiemelt feladatként tekintsünk az állattenyésztési ágazatban tevékenykedő gazdálkodók megbecsülésének helyreállítására, valamint a döntéshozók és a közvélemény hiteles forrásból származó információkon alapuló tájékoztatásán. A videókampány kapcsolódó felvételeit magyarul feliratozva elérhetik a NAK portálján.

agrotrend.hu / NAK

 

Hirdetés

Fókuszban

Facebook