Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Az Év Agrárembere: két hét múlva szavazás, de addig lehet jelölni!

Mint azt a latin idézet is mondja: Az alkotót az alkotása ajánlja. Persze nem lenne ember az ember, ha nem vágyna mások dicséretére, elismerésére. Ilyen jellegű elismerés létrehozására tettünk kísérletet 2014-ben először, amikor díjazni kívántuk az év agráremberét. Az Év Agrárembere Díj azt a célt szolgálja, hogy olyan gazdálkodókat, agrárszakembereket mutasson be a nyilvánosság előtt, akik a gazdaság és a társadalom tartóoszlopai. Az agrotrend.hu portál Az Év Agrárembere kitüntető díjjal azokat a gazdálkodókat tünteti ki, akik rendkívüli teljesítményükkel, ötletgazdagságukkal, céltudatosságukkal, elköteleződésükkel és kitartásukkal sokat tesznek a mezőgazdaságért, de a díj célja a mezőgazdaságban tevékenykedők közéleti munkájának, társadalmi felelősségvállalásának, ilyetén teljesítményének elismerése, kiemelése az egész társadalom előtt.

Szerénytelenség nélkül mondhatjuk, hogy az elképzelés nagy sikerrel valósult meg! A díj egy presztízs esemény lett! Mind a résztvevők, mind a támogatók egyöntetűen úgy vélték, hogy e hiánypótló díj immáron harmadik kiírása elérte a célját. Széles körű figyelem kísérte mind a kiválasztás folyamatát, mind a nagyszabású gálarendezvényt, melyen végül 2014-es Év Agráremberét a kiírt 7 kategóriában megszületett győztesek közül Kujáni Lászlóné Cser Olga, 2015-ben pedig a 10 kategória győztesei közül Zsigó György nyerte! Egy díj rangja és hitelessége annál nagyobb, minél jobban meg tudja őrizni függetlenségét és valóban csak a teljesítményre fókuszál. Ezt még lehetne azzal fokozni, hogy a széles nyilvánosság aktív bevonása még inkább növeli a díj értékét. Az idei évben sem változtatunk ezeken a célokon! Sőt még inkább törekszünk a nyilvánosság elé tárni az agrárium értékeit, bemutatni az ágazatban tevékenykedő kiemelkedő és elismerésre méltó szereplőket.

Ennek érdekében 11 kategóriában várjuk a jelentkezőket:

 • Agrárinnováció
 • Agrárkutatás
 • Állattenyésztés
 • Agrárgépészet
 • Feldolgozó-élelmiszeripar
 • Fenntartható gazdálkodás
 • Fiatal gazda
 • Jövő agrárszakembere
 • Kertészet
 • Növényvédelem
 • Növénytermesztés

Az Év Agrárembere Díj részletes lebonyolításáról itt olvashat!

A 2015-ös év közönségdíjasa Bóbics László lett.

Bóbics László a nyeremény összegét a zalaegerszegi Petőfi-iskola diákjainak ajánlotta fel egy külföldi környezetvédelmi vetélkedő költségeire.

Tapasztalt gazda a kehidakustányi Bóbics László, aki bár érettségi után sportkarrierre vágyott, mégis a mezőgazdaságot választotta. Teszi a dolgát: szánt, vet, a többit pedig a teremtőre bízza. Lokálpatriótaként lakhelyén, Kehidakustányban aktív szerepet vállal a helyi lakosság érdekeinek képviseletében, illetve a település életének jobbá tételében. A Magyarok Kenyere program aktív résztvevőjeként már több éve vállal szerepet a gabona felajánlások összegyűjtésében. Hiszi, hogy növénytermesztőként és az agrárium egy szegmensének képviselőjeként értékteremtő tevékenységet végez.

„Megtiszteltetésként ért a felkérés, a jelöltség és meglepetés volt a közönségdíj” – ami szerinte az agrárium és sportkapcsolatainak az ötvözetéből született.

A Deák Kuratórium alapítójaként a Deák kúria népszerűsítésére agrár-és sportelőadásokat szervez. A helyi sportegyesület rendszeres támogatójaként segíti a településhez kötődő fiatalok sportolási és szabadidős lehetőségét. Az általános iskolában már közel egy évtizede adják át az általa létrehozott Év diákja címet. A sport és a mezőgazdaság szeretete tükröződik abban is, hogy az egyre sikeresebb országos csapatépítő agrárkupa ötletgazdája és fő szervezője is egyben.

Bóbics László a közönség díjjal járó nyeremény összegét a zalaegerszegi Petőfi-iskola diákjainak ajánlotta fel egy külföldi környezetvédelmi vetélkedő költségeire. „Számomra is kellemes élményeket adott az a dániai rendezvény, ahol 30 ország diákjai vettek részt” – és ha egy felnőttnek sok új és érdekes információt ad, akkor a gyerekeknek akár a későbbi pályaválasztásukban is meghatározó lehet egy ilyen élmény. „Lehet, meg tudunk nyerni egy-két gyereket az agrárvilágnak”- véli László.

A tavalyi kategóriagyőztes – ahol Bóbics László is jelöltként szállt versenybe – Dr. Szöllősi Károly lett. „A nagy ellenfélből jó barátom és üzlettársam lett azóta.” – árulta el. Az agrár focitornán – melynek fővédnöke Kiss Miklós Zsolt, agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár – 12 csapat vett részt idén. „Karcsi barátom is hozta a csapatát. Sikerült a versenyt és a barátságot több pályán és szinten is összehozni.” Már elkezdődött a jövő májusi, jubileumi 5. esemény szervezése.

Jó ötletnek és jó kezdeményezésnek tartja az Év Agrárembere Díjat, „ha megtöltjük tartalommal, akkor előbbre viszi a csapatmunkát” – mondta László.

agrotrend.hu  

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés