Hírek

Így védi az immunrendszerünket a homoktövis

Létrehozva:

|

Idén a balatonalmádi fagyizó homoktövises mangó sorbet nevű kreációja nyerte el a Balaton fagyija címet. A fagylaltmester az alapanyagnak használt bio homoktövist helyi termelőtől vásárolja. A homoktövis Ázsiából származó szuper gyümölcs, tele van vitaminokkal, a C-vitamin tartalma tízszerese a citroménak. A Kecskemét határában gazdálkodó Nagy Ervinné is azt tapasztalja, hogy óriási a kereslet a homoktövisre.

Olyan sok visszajelzést kapott a kezdetek kezdetén a termesztő azoktól a vásárlóktól, akik homoktövist vettek tőle, hogy úgy gondolta: életvitel szerűen foglalkozik onnantól kezdve a termesztéssel, ami valójában több, mint termesztés, ez már népnevelés és gyógyítás is. A homoktövis ugyanis többek között sejt regeneráló vitaminokat tartalmaz, azon belül is a káros sejtek terjedését megakadályozza. Asztma, allergia, daganatos betegségek – mindegyik esetében kimutatták a homoktövis jótékony hatását évtizedekkel ezelőtt, de az igazi elterjedését világszerte a csernobili atomkatasztrófának „köszönheti”, amikor a betegeknek elkezdték immunerősítés céljából adni.

Nagy Ervinné Zsuzsa a családján, azon belül is először a férjén kezdte el tesztelni, akinek gerinc és asztmás problémái voltak. A különböző kezelések után ivólé formájában adta neki a homoktövist, amelyet kúraszerűen alkalmazott, majd a kedvező változások indították el benne azt, hogy a homoktövist termeszteni kell.

Forrás: Növényvédőszer.hu

A TÖBB, MINT HARMINC ÉVES TAPASZTALAT ALAPJÁN BÁTRAN KIJELENTHETI: A GYÓGYNÖVÉNY IGENIS GYÓGYÍTHAT – HIÁBA ÁLLÍTJÁK EZT MÁSOK. A HOMOKTÖVIS ERRE A LEGJOBB PÉLDA, MELYET BIO KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT TERMESZT ÉS MEGKAPTA A DEMETER-MINŐSÍTÉST, AMELLYEL IGAZOLTAN BIOTERMESZTŐVÉ VÁLT”.

Az úgynevezett kékköves permetezésen kívül semmilyen növényvédelmet nem kap a homoktövis, ráadásul az is gyógyhatással van a növényre. Az óriási területen először szőlő volt a homoktövis előtt, majd – ahogy kezdett egyre népszerűbbé válni – úgy foglalt el mindent a bogyós növény. A család tesztelése után a fővárosi bio piac volt az igazi megmérettetés Nagy Ervinné számára, amikor ivólevet, majd velőt kezdett árusítani. A reakció nem maradt el, mert mindegyik iránt nagy volt az érdeklődés, ami hozta az újabbnál újabb ötleteket: azóta szárított, őrölt formában is lehet kapni, de már pálinkát is főzet belőle, amelyet egyik ismerőse vállalt be. -Igazán hódítani a mézes ivólével tudok, de van, aki anélkül is kéri, mert nem zavarja a kesernyés íze a homoktövisnek -tette hozzá.

A területről évente tíz mázsát takarít be, ahonnan különböző depókba és bio üzletekbe is szállítja a homoktövist. A sok jó hír mellett megemlíti azt is, hogy megjelentek a piacon azok is, akik utánozzák a homoktövist és többek között bionak tüntetik fel azt, ami valójában nem az. Ezért felhívja a figyelmet, hogy alaposan körül kell nézni, mielőtt a vásárlás mellett döntünk.

agrotrend.hu / Növényvédőszer.hu

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook