Keresés
Close this search box.

Agrárportrék

Papp István: Minőséget csinálni és ebből nem engedni!

Nagyon meglepődött Papp István, a Hajdúhús 2000 Kft. tulajdonosa, amikor megtudta, jelölték az Év Élelmiszeriparosa díjra. „Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy rám szavaztak és nemcsak ezt a díjat, hanem az Év Agrárembere fődíjat is elnyerhettem 2022-ben” – emlékezett vissza.

Papp István máig érzi a díjak pozitív hatását. Mint fogalmazott: „Nagyon örülök a megtiszteltetésnek, és büszkeséggel tölt el, hiszen ez visszaigazolás a szakma részéről a több évtizedes becsületes munkámra vonatkozóan.”

Hozzátette: „A bankok és a partnercégeink is felfigyeltek a cégünkre, a díjak nagyobb ismertséget hoztak számunkra”.

A Hajdúhús 2000 Kft családi vállalkozás keretein belül 1998-ban kezdte el működését, mára Kelet-Magyarország legjelentősebb húsipari vállalkozásává nőtte ki magát, amely egyben az ország legnagyobb hentes utánpótlás képző helye is. Évente több tucat diák tanulja meg duális szakképzés keretein belül a szakmát a debreceni cégnél.

Fotó: Papp István

A vállalat 210 embernek ad munkát, tavaly 180 ezer sertést vágtak le és dolgoztak fel az üzemükben.

Termékpalettájuk széles, leginkább a sertés tőkehúsok mellett szalámik, kolbászok, felvágottak mellett hurkák és májasok, valamint füstölt árukat készítenek, de mellette mangalicából készült termékeket is kínálnak.

Papp István fontosnak tartja a minőséget és a hagyományokat. Mottója: „Minőséget csinálni és ebből nem engedni!”

„A feldolgozás során nem használunk mesterséges adalékanyagokat, a húsok fűszerezésekor előtérbe helyezzük a nyírségi és a hajdúsági hagyományos ízvilágot” – árulta el Papp István.

„Nem alkalmazunk egzotikus, különleges fűszereket sem, hanem a hagyományos ízesítés jegyében: sót, borsot, fokhagymát és piros paprikát használunk, melyeket megfelelő arányban keverve, mértékletesen adagoljuk a termékeinkbe”– szögezte le a szakember.

A hagyományos ízesítés széles körben elnyeri a fogyasztók tetszését, hiszen mind a szakmai kiállításokon, mind pedig a vásárlók részéről nagy számban kapnak pozitív visszajelzéseket az ország különböző részeiről.

A vállalatnál folyamatosak a fejlesztések, igyekeznek lépést tartani a gyors technológiai fejlődéssel. Idén új csomagológépeket, kuttereket, töltő- és darálógépeket, illetve füstölőberendezéseket szereznek be. Ezen kívül egy zárt, steril részleget építenek fel a vágóhídjukon.

Fotó: Papp István

A fejlődést nem töri meg, de nehezíti a gazdálkodást az előző évek energiaár robbanása. „A többszörösére emelkedett energiaár kifizetése elviszi a nyereség nagy részét, emellett egyre magasabb bért kell fizetni az embereknek. További hátrány, hogy az afrikai sertéspestis miatt nem szállíthatunk külföldi piacokra, pedig több távol-keleti országba és tengerentúlra is van export engedélyünk” – mondta Papp István.

A szakember a hátráltató körülmények ellenére pozitívan látja a jövőt. Úgy véli, a sertés továbbra is közkedvelt marad a magyarok körében, és bízik abban, hogy hamarosan megnyílnak a külpiacok is.

Külön sikernek tartja, hogy családja valamennyi tagja a vállalatnál dolgozik. „A feleségem társtulajdonos, a fiam és a lányom is a cégnél dolgozik. A fiam a beszerzést és a kereskedelmet, a lányom pedig a gazdálkodást, a minőségbiztosítást, illetve a könyvelést irányítja” – mondta Papp István.

agrotrend.hu

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés