Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Agrárpénzek

Egy hét alatt 20%-kal drágult a sárgarépa

A tárolásra alkalmatlan készletek kifutásával megnőtt a kereslet a jó minőségű sárgarépa iránt, ez azonban magasabb áron cserél gazdát.

Az EastFruit elemzői szerint az újév közeledtével jelentősen megnőtt a kereslet Ukrajnában a jó minőségű sárgarépa iránt, ami felhajtotta az árakat. Jelenleg a helyi gazdaságok 10-14 UAH/kg (0,27-0,38 USD/kg, azaz 95-135 Ft/kg) közötti árakon szállítják a piacokra a sárgarépát, ami december elejéhez képest csaknem 20%-os áremelkedést jelent.

Forrás: pexels.com

A legtöbb gazdaság korábban csak a rosszabb minőségű, tárolásra alkalmatlan sárgarépát árusította, az igazán jó minőségű tételeket a magasabb árak reményében betárolta. Még a mostani áremelkedést követően is átlagosan 31%-kal olcsóbb a sárgarépa Ukrajnában, mint a tavalyi évben. Az EastFruit elemzői szerint nem valószínű, hogy a jelenlegi dráguló trend sokkal tovább folytatódik: már a mostani magasabb árak is arra ösztönzik a gazdaságokat, hogy több árut értékesítsenek a piacokon, ami növelni fogja a kínálatot, és árcsökkentő hatást eredményez.

agrotrend.hu / FruitVeb

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés