Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Fenntarthatóság

Innováció

Éheznek a tenger tehenei, kézzel etetik őket Floridában

Floridában már kézből etetik az éhező lamantinokat, a „tenger teheneit”. Erre azért van szükség, mert a szennyezett víz miatt miatt kipusztult a természetes táplálékuk, egyre nagyobb számban pusztulnak a tengeri emlősök.

A lamantinokat télen melegebb vizekbe vándorolnak, ahol tengeri fűvel táplálkoznak – írja az Ecolounge. Azonban a szennyezett víz miatt Florida Atlanti-óceán felé eső partvidékén nagyon elszaporodtak az algák, és emiatt kipusztult a tengeri fű, a lamantinok pedig élelem nélkül maradtak. Az állam adatai szerint idén több mint ezer lamantin pusztult el.

Fotó: Getty Images

Helyi környezetvédelmi aktivisták – köztük az Indian River megye Tiszta Víz Koalíciójának elnöke – arról számoltak be, hogy nap mint nap látják az éhező lamantinok szenvedését, ami szívszorító. Ezért úgy döntöttek, hogy más intézkedések mellett elkezdik a lamantinok kézből etetését is. A floridai törvényhozás eközben 8 millió dollárra emelte a lamantinmentés éves támogatását.

A veszélyeztetett faj legutóbbi légi számlálásakor már csak mindössze 5700 példányt találtak az állam partvidékén. Az elmúlt öt évben átlagosan 500 lamantin pusztult el évente. Összehasonlításképpen 2001-ben mindössze 325 lamantin tetemét találták meg, és halálukat főként a hajók okozták.

agrotrend.hu / Ecolounge

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés