Keresés
Close this search box.

Fenntarthatóság

Erdei Vándor Nagykövet Award – 5 kategóriában szavazhatsz a természetszeretet és a környezetvédelem élharcosaira!

Az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Erdei Vándortábor Program idén először hirdeti meg a Nagykövet Awardot. Az új Nagykövetek fenntartható vállalkozások, művészek, tartalomgyártók és civil szervezetek lesznek, összesen 5 kategóriában 3-3 jelölt közül, online választhatja ki a közönség a kedvencét. Az Erdei Vándor Nagykövet Award jelöltjeire április 7. éjfélig bárki szavazhat.

Az Országos Erdészeti Egyesület a 2024-es évre álmodott egy nagyot és létrehozta az Erdei Vándor Nagykövet Awardot, amelynek célja, hogy megmutassa, a különbözőségeinken túl vannak olyan dolgok, melyekről ugyanúgy gondolkodunk, mint például a természetjárás vagy a környezet védelme. Azok az értékek, melyeket az Erdei Vándortábor Program képvisel, a legtöbbünknek fontosak. Ezt szeretné az Országos Erdészeti Egyesület az először indított kezdeményezéssel megmutatni.

Forrás: Erdei Vándortábor Program

Mi az Erdei Vándor Nagykövet Award?

Az idén nyolcadik alkalommal megszervezett erdei vándortáborokban már több, mint 25.000 fiatal kerülhetett közelebb a természethez és a környezettudatos gondolkodáshoz, miközben életre szóló élményekkel gazdagodtak Magyarország legszebb tájain. A Program szervezőinek fontos, hogy az erdei vándortáborok szellemisége minél többekhez eljusson ezért is született meg a Nagykövet Award gondolata. Az Erdei Vándor Nagykövet Award egy olyan elismerés, amellyel azokat a vállalkozásokat, civil szervezeteket, művészeket és tartalomgyártókat díjazhatjuk, akik kiemelkedően képviselik és előmozdítják az Erdei Vándortábor Program által képviselt értékeket. A díjak nem titkolt célja, hogy rámutasson az erdők és környezetünk fontosságára, ösztönözze az embereket a természetben töltött szabadidő eltöltésre, valamint erősítse a természet kedvelők közösségét.

A Nagykövet Awardon a közönség 5 kategóriában, 3-3 jelölt közül választja ki a számára legszimpatikusabb személyt, vállalkozást vagy szervezetet. A Fenntartható vállalkozások kategóriában olyan vállalkozások a jelöltek, amelyek megoldást kínálnak a túlfogyasztásra, figyelembe véve a hazai társadalmi és gazdasági viszonyokat. A jelöltek a BogBag, a Munch és a ne pazarolj. A második kategória a Saját utamat járom, ahol a jelölt digitális tartalomgyártók túrázásra buzdítanak, munkásságuk példamutató és követendő. A közönség Till Anillára, Molnár Barnabásra vagy a Bakancskoptató néven ismert, Gere Gergőre szavazhat. A Legzöldebb művészek kategóriájában Döbrösi Laura, Harcsa Veronika és Ljasuk Dimitry a jelöltek. A kategóriában olyan művészek és alkotók lettek kiválasztva, akik saját munkásságuk mellett élharcosai a környezetvédelemnek és a fenntarthatóságnak. A következő kategóriában a Z-öld generáció kedvenceire lehet szavazni. Az Erdei Vándortábor Programban résztvevő kamasz korosztály az online térben gond nélkül tájékozódik és informálódik. A Nagykövet Award szeretné díjazni azokat a tartalomgyártókat, akik hétről-hétre érdekes és edukatív anyagokat készítenek a környezetünk, a világ vagy akár saját magunk megismerése érdekében. A kategória három jelölte, Az Erdő legyen veled, a Bioszféra és a Tanulom magam csatorna. Az Országos Erdészeti Egyesület 1866 óta végzi civil szervezetként a munkáját, így kifejezetten fontos volt, hogy a civil szervezetek külön kategóriaként megjelenjenek. Az ötödik kategória a Jövőt építő. A civil szervezetek szerepvállalása elengedhetetlen a környezeti nevelés, környezetvédelem és fenntarthatóság témakörében. A Humusz Szövetség, a PET Kupa és a Woodapest ezek mentén végzi munkáját.

Hogyan lehet szavazni?

A közönség bevonásával történő szavazás lehetőséget ad arra, hogy a társadalom közvetlenül is részt vegyen az Erdei Vándor Nagykövetek kiválasztásában. Így segítve a Program egészét, hogy azok a jelöltek nyerhessék el és viselhessék az Erdei Vándor Nagykövet címet, akik a leginkább érdemesek arra.

A szavazás folyamata egyszerű és könnyen hozzáférhető a nagykovetaward.erdeivandor.hu weboldalon keresztül. A szavazatát e-mail cím megadásával február 19. és április 8. között bárki leadhatja. A díjakat április 22-én a Föld napján adja át az Országos Erdészeti Egyesület.

További információ a Nagykövet Awardról a https://nagykovetaward.erdeivandor.hu/ vagy a https://www.erdeivandor.hu/ honlapokon.

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés