Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Magasfeszültségre borult egy fiókákkal teli gólyafészek

Nem voltak a fészekben a szülei azoknak a kisgólyáknak, akik megrázó kalandot éltek át, miután fészkük ledőlt egy villanyoszlop tetejéről. Történetük a gyors segítségnek köszönhetően jól végződött.

Egy mesztegnyői gólyacsalád négy fiókája került bajba, amíg szüleik távol voltak: a villanyoszlop tetején álló fészkük rádőlt és fennakadt a magasfeszültségű vezetéken – olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán.

Két fióka a földre zuhant, egyikük sértetlenül sétálgatott az árokparton, társának azonban megsérült a lába. A másik két testvérük megmentésre szorult a fészekben.

Fotó: BM OKF

A marcali hivatásos tűzoltók és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Somogy-Tolnai Tájegységének vezetője siettek a gólyák megmentésére. A vezeték áramtalanítását követően kosaras daruval mentették a fiókákat.

A szerencsétlen eset után a madarakat menhelyre vitték, ahol megvizsgálták őket és ellátást kaptak. Nyemcsók Tamás, tájegységvezető elmondása szerint a fiókák jól vannak, és ma már vissza is helyezik őket abba a fészekbe, amit a gólyaszülők azóta építettek, így a fiókák új otthonukban cseperedhetnek tovább.

agrotrend.hu / Turista Magazin

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés