Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Jelentősen megdrágult a tűzifa ára

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint csak ősszel másfélszeresével drágultak a szilárd tüzelőanyagok, aminek nem szabott gátat az állami hatósági tarifa-akció sem.

A tűzifa csak szeptemberben 42, míg a brikett októberben 64 százalékkal drágult az előző hónaphoz képest, írta az Index. A 2013-ban bevezetett, első rezsicsökkentés óta pedig megháromszorozódott a tűzifa ára: 100 kilogrammonként 2750 forintról a novemberi 8240 forintra. A brikett pedig hasonlóan, 277 százalékkal drágult – írja a Napi.hu a Népszavára hivatkozva. 

Fotó: wikimedia

2013 óta nem drágult a lakossági földgáz ára, egészen idén augusztusig. Azóta viszont annak a kormányzati elméletnek, miszerint a tarifa „csak” egy bizonyos fogyasztási szint felett hétszereződött meg, 238 százalékos a drágulása a KSH szerint. Ez azt jelenti, hogy a gáz áremelkedése alig egy szempillantás alatt behozta a tűzifa és a brikett drágulását. A földgáz be is előzte volna, ez pusztán csak azért nem történt meg, mert elkezdték felvásárolni a tűzifát a fűtési pánik miatt. 

agrotrend.hu / Index

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés