Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

A nagyszénási világvadász Károlyi Lajos Érdemérmet kapott

Hidvégi Béla vadász, üzletember, a keszthelyi Vadászati Múzeum alapítója. Nagyszénáson született. 2017-ben lett szülőfalujának a díszpolgára, ennek alkalmával nyílt meg állandó kiállítása a Nagyszénási Kulturális Központban. Alapítványának oldalán számolt be arról, hogy 2022 végén vehette át a gróf Károlyi Lajos Érdemérmet.

A Hidvégi Béla Vadásztrófea Alapítványt 2013-ban hozta létre azzal a céllal, hogy elősegítse és támogassa a világ egzotikus állatainak, a vadászat szépségeinek és nehézségeinek, a vadvédelem szükségességének nagyközönség általi megismerését, a vadászattal és a világ vadfajaival kapcsolatos ismeretanyag közlését, terjesztését, továbbá ápolja az alapító életművét.


Hidvégi Béla (archív). Fotó: BEOL / Kiss Zoltán

Az alapítvány oldalán számolt be Hidvégi Béla világvadász arról, hogy nagy megtiszteltetés érte: elsők között vehette át a gróf Károlyi Lajos Érdemérmet.

Az érmet dr. Puha Zsolt és a Károlyi család alapította gróf Károlyi Lajos emlékére és tiszteletére, aki nemcsak igazi vadász, hanem elkötelezett vadvédő is volt. A díjat a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban vette át a díjazott decemberben.

Nagyszénás díszpolgára minden évben előadást tart a Soproni Egyetemen. Két évben, a Covid-intézkedések miatt ezek elmaradtak. 2022-ben újra találkozhatott az erdőmérnöki kar és a természetvédelmi szak hallgatóival. Hidvégi Béla előadásában két filmjét is bemutatta: Az igazi vadvédelem címűt és a Conklin-díj megszerzéséről és átadásáról szólót.

agrotrend.hu / BEOL

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés